Terug naar de zoekpagina

Greenport Groenstart: een leerwerktraject in de groene en agrarische sectoren van Noord-Holland (NH)

Organisatienaam: GreenPort NHN
Categorie: arbeidsgericht (regulier, soms in combinatie met opleiding)
Omschrijving: GroenStart is een opleidingstraject dat onder begeleiding een sluitende aanpak biedt: voortraject, entree- of Niveau 2 opleiding, uitstroom naar arbeid.
Intensieve begeleiding, scholing en praktische vaardigheden worden vermengd in één traject.
Contactinformatie: Martijn Grosmann
Mail: m.grosmann@greenportnhn.nl
tel: 088-1237777 of 06-54951313
Locaties: Oranjelaan 2a 1901 TX Castricum / GGZ NHN / De Noorderhoeve, Schoorl
Doel: Groenstart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort Noord Holland Noord (NHN) en is een samenwerking tussen De Noorderhoeve, AB Vakwerk, Herenbos Personeelsdienst, het Clusius College, het Horizon College en de 18 gemeenten van NHN.

De expertise van opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt de GroenStart formule tot een unieke formule.
Deelnemers aan GroenStart worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde. GroenStart trajecten bestaan uit voorschakelen, opleiden en begeleiden naar werk in de agrarische of groene sectoren van Noord-Holland Noord. GroenStart doet dat op maatwerkniveau. Opleidingen zijn er op entreeniveau en niveau 2. Ons adagium: maatwerk voor een toekomst in het groen!
Doelgroep: • GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en agrarische sectoren van Noord-Holland
• Jongeren die ergens in hun (school) loopbaan zijn vastgelopen. Door o.a. licht verstandelijke beperking, licht psychiatrische stoornis, een afgesloten verslavingsprobleem, autisme, adhd of anders.
• Jongeren die in het verleden uit het schoolsysteem zijn gevallen en een nieuwe kans verdienen
• Jongeren van vmbo, vso/pro
traject_aanbod: Voor een deelnemer ziet het traject er als volgt uit:
• 3 maanden: voorschakelen. Dit is het opbouwen van ritme, kennismaken en ontdekken van talenten en het inschalen van de student door ons (verlengde intake). Het opstellen van een individueel plan door de begeleider en deelnemer samen.
• 1 jaar: scholing; opleiding. In eerste instantie het kwalificatiedossier Assistent plant of (groene) leefomgeving, gewenste uitbreiding naar meerdere uitstroomprofielen.
• Begeleiding naar werk, door samenwerking met werkgevers en praktische opleidingsonderdelen.

Binnen het voorschakelen wordt vast gestart met onderdelen van de scholing. Formeel starten de leerlingen echter pas na die drie maanden. Zo geven we de doelgroep wat meer tijd. De scholing zal plaatsvinden op verschillende (praktijk)locaties, waarbij de studenten worden begeleid door de Groenstart Docent.
De opleiding zal op maatwerkbasis worden ingericht.
Duur: Het gaat om maatwerk. Dat betekent dat bijv. ook direct ingestroomd kan worden in entree. Of begeleiding naar werk volgt aansluitend op het voortraject. De duur van het traject varieert derhalve.
Bijzonderheden: Toegankelijk voor iedereen uit NH. Met gemeenten buiten de regio NHN zullen apart nog financiële afspraken voor deelname en voorschakelen gemaakt moeten worden.
Procedure aanmelding: Bij Martijn Grosmann, bereikbaar op 06-54951313 of digitaal, groenstart@greenportnhn.nl
Meer informatie: www.groenstart.nl
Website: www.greenportnhn.nl

Richtingen:

agrarische sector
groenvoorziening

Kenmerken:

Diploma
toeleiding


Terug naar de zoekpagina