Terug naar de zoekpagina

Groen Leerwerktraject

Organisatienaam: Clusius College – Greentech van Greenport Groenstart
Categorie: arbeidsgericht (regulier, soms in combinatie met opleiding)
Omschrijving: Groen leerwerktraject (project) in de groene sector. Het gaat om een opleidingstraject dat onder begeleiding een sluitende aanpak biedt: voortraject, entree, arbeid . Intensieve begeleiding, scholing en praktische vaardigheden worden vermengd in 1 traject.
Contactinformatie: Martijn Grosmann
Mail: m.grosmann@greenportnhn.nl
tel: 088-1237777
Locaties: Oranjelaan 2a 1901 TX Castricum
Doel: Een sterk verbeterde aansluiting van jongeren zonder startkwalificatie of met onvoldoende kwalificaties op de groene arbeidsmarkt. Dit vindt zijn uitwerking in het onderdeel Greenport Groenstart.
Doelgroep: • Jongeren die ergens in hun (school) loopbaan zijn vastgelopen. Door o.a. licht verstandelijke beperking, licht psychiatrische stoornis, een afgesloten verslavingsprobleem, autisme, adhd of anders.
• Jongeren die in het verleden uit het schoolsysteem zijn gevallen en een nieuwe kans verdienen
• Jongeren van vso/pro
traject_aanbod: Voor een deelnemer ziet het traject er als volgt uit:
• 3 maanden: voorschakelen. Dit is het opbouwen van ritme, kennismaken en ontdekken van talenten en het inschalen van de student door ons (verlengde intake). Het opstellen van een individueel plan door de begeleider en deelnemer samen.
• 1 jaar: scholing; entree-opleiding. In eerste instantie het kwalificatiedossier Assistent plant of (groene) leefomgeving, gewenste uitbreiding naar meerdere uitstroomprofielen.
• Begeleiding naar werk, door samenwerking met werkgevers en praktische opleidingsonderdelen.

Binnen het voorschakelen wordt vast gestart met onderdelen van de scholing. Formeel starten de leerlingen echter pas na die drie maanden. Zo geven we de doelgroep wat meer tijd. De scholing zal plaatsvinden op verschillende (praktijk)locaties, waarbij de studenten worden begeleid door de Groenstart Docent.
De opleiding zal op maatwerkbasis worden ingericht.
Duur: Het gaat om maatwerk. Dat betekent dat bijv. ook direct ingestroomd kan worden in entree. Of begeleiding naar werk volgt aansluitend op het voortraject.
Bijzonderheden: Toegankelijk voor jongeren van de 19 gemeenten NHN (Castricum, Uitgeest en verder noordelijk) ivm afspraken die zijn gemaakt over financiering met die gemeenten. Aanmeldingen van jongeren uit andere gemeenten gaan in overleg (financiering moet geregeld).
Procedure aanmelding: Bij Martijn Grosmann, info@greenportnhn.nl
Meer informatie: www.greenportnhn.nl
Website: www.clusius.nl

Richtingen:

agrarische sector
groenvoorziening

Kenmerken:

Diploma
toeleiding


Terug naar de zoekpagina